به گزارش قدس انلاین وضعیت بازار چادر مشکی که درچند ساله اخیر از سوی مجلسی ها با هدف حمایت از تولید داخلی همچنان پیگیری می شود اما هنوز شاهد واردات این جنس به داخل کشور هستیم بطوریکه طبق برخی آمارها در حال حاضر سالانه بیش از 100 میلیون دلار از این محصول به صورت رسمی وارد کشور میشود و آمار واردات غیررسمی و قاچاق نیزرقمی بالاتر از این حرفهاست.
* انتقاد از وارداتی بودن بخش اعظم چادر مشکی
عضو فراکسیون روحانیون مجلس با انتقاد از وارداتی بودن بخش اعظم چادر مشکی مصرفی در کشور، گفت: برای کشوری که نماینده سبک زندگی اسلامی و ایرانی است واردات چادر مشکی از کشورهای بیگانه یک نقطه ضعف محسوب میشود.
سیدناصر موسویلارگانی با انتقاد وارداتی بودن بخش اعظم چادر مشکی مصرفی در کشور، توضیح داد: متاسفانه در وزارت صنایع و معادن سابق مافیایی وجود داشت که حجم عظیمی از چادر مشکی مورد نیاز را صرفاً برای کسب سود بیشتر از کشورهای بیگانه ای همچون ژاپن، کره و حتی چین وارد میکرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با یادآوری اینکه نماد حجاب اصیل اسلامی نباید قربانی ثروت اندوزی معدودی از افراد شود، ادامه داد: طبق آمارها 95 درصداز 40 میلیون متر پارچه چادری مورد نیاز سالانه کشور از خارج تامین میشود در صورتی که صنعت نساجی ایران واجد پتانسیل رقابت با دیگر کشورها است.
وی یادآور شد: از آنجایی که کشور ما اسلامی است باید در زمینههاییتولید اقلامی که نیاز معنوی ما را برآورده میسازد، گام جدیبرداریم چرا که اینها نماد ملی و فرهنگی مااست و باید حفظ شود و سهل انگاری در این عرصه جایز نیست.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس، افزود: از دولت جدید این انتظار وجود دارد تا با ایجاد محدودیت در برابر مافیای وارد کننده پارچه چادر مشکی مانع از تحقیر ملت ایران شود.
این نماینده مجلس نهم با بیان اینکه تولید پارچه چادر مشکی در کشور صرفه اقتصادی دارد، گفت: با حمایت از تولید داخلی در این حوزه میتوان اشتغالزایی کرد و به فرامین مقام معظم رهبری پیرامون کار و تولید جامه عمل پوشاند.
موسویلارگانی وارد پارچه چادر مشکی از خارج را یکی از مصادیق تهاجم فرهنگی دانست و ادامه داد: برای حل و رفع این مشکل باید مجموعهای از وزارتخانهها دست به کار شوند یعنی وزارت صنایع و معادن در برابر این مافیای ایستادگی کرده و در کنار آن از صنایع نساجی داخل حمایت کند.عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی، افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با فرهنگ سازی بانوان را در راستای خرید چادرهای تولید داخل تشویق کند.
* وادرات 26 میلیون دلاری پارچه چادری طی چهارماه
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که مطابق برآورد نیازهای صورت گرفته باید چهار یا پنج واحد تولید پارچه چادر مشکی در کشور ایجاد شود.به گفته گلناز نصرالهی وزارت صنعت، معدن و تجارت از تولیدکنندگان پارچه چادر مشکی حمایت ویژه میکند. البته وی مشخص نکرده منظور از این حمایت ویژه دقیقا چیست.نصرالهی اینرا نیز گفته که "چهار یا پنج کارخانه تولید چادر مشکی با مساحتی بالغ بر 15 میلیارد متر مربع در کشور باید ایجاد شود که لرستان ظرفیت استقرار یکی از این کارخانهها را در خود دارد."
در همین حال رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه هماکنون سالانه بیش از 100 میلیون دلار پارچه چادر مشکی به صورت رسمی وارد کشور میشود، افزود: میزان قاچاق این محصول نیز بسیار بالاست.
در همین حال، براساس تازهترین آمار گمرک ایران در چهار ماهه نخست سال جاری نیز حدود 26 میلیون دلار پارچه چادر مشکی از کشورهای امارات، چین، ژاپن، کرهجنوبی و ترکیه وارد کشور شد.
اما مدیرکل مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی وعده حمایت ویژه از تولیدکنندگان پارچه چادر مشکی را داده که در حال حاضر صنعت نساجی کشور با مشکلات زیادی مواجه بوده و به نظر میرسد حمایتها از این صنعت اشتغالزای کشور چندان کافی نبوده است.
مظفر چلمغانی، دبیر انجمن نساجی استان اصفهان در همین زمینه به تازگی اعلام کرد که "هماکنون مشکلات زیادی سد راه نساجی اصفهان است و کارخانههای نساجی این استان به عنوان یکی از قطبهای صنعت نساجی کشور با ظرفیت 40 تا 50 درصد کار میکنند."
* دستگاه قضایی باید از قاچاق چادربه کشورجلوگیری کند
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس، درواکنش به واردات بی رویه چادر مشکی به کشور، گفت: با توجه به اینکه واحدهای مناسبی در بحث تولید چادر مشکی در کشور وجود دارد اما متأسفانه به علت قاچاق و واردات بی رویه چادرازکشورهایی چون کره، ژاپن و چین توسط مافیای چادرنتوانسته ایم آن طور که باید و شاید ازظرفیت این صنعت بهره ببریم.
بهروز نعمتی در گفت و گو با خانه ملت، درواکنش به واردات بی رویه پارچه از جمله چادر مشکی به کشور، گفت: در دهه ی 70 صنعت نساجی بسیار مطرح بود به طوری که ایران از تولیدکنندگان و صادرکنندگان اصلی نخ و پارچه به شمار می رفت اما متأسفانه امروز به علت عملکرد ضعیف دولت های اخیر شاهد واردات بی رویه پارچه از جمله چادرمشکی است.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر ظرفیت و پتانسیل خوب تولید چادر مشکی در کشور، تصریح کرد: با توجه به اینکه کارخانجات خوبی در بحث تولید چادر مشکی در کشور وجود دارد اما متأسفانه به علت قاچاق و واردات بی رویه چادر از کشورهایی چون کره، ژاپن و چین توسط مافیای چادر کشور نتوانسته آن طور که باید و شاید از ظرفیت این صنعت نیز بهره ببرد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تأکید بر اینکه دستگاه قضایی باید از قاچاق چادربه کشورجلوگیری کند، اظهار داشت: دستگاه قضایی باید با مافیای واردات چادر مشکی که علاوه بر نوسانات شدید قیمت چادر در بازار منجر به رکود تولید داخل نیزشده اند برخورد قطعی و قانونی کند.
نعمتی، با اشاره به نقش تأثیر گذار صنعت نساجی در اقتصاد کشور، افزود: صنعت نساجی به علت داشتن قدرت اشتغال زایی پایدار، ارزش افزوده بالا و نیاز به حجم سرمایه گذاری کمتر نسبت به سایر صنایع بسیار با اهیت و تأثیر گذار است اما متأسفانه تا به امروز در خصوص توسعه صنعت نساجی از سوی مسئولان دولت های اخیر عملکرد مؤثر و جدی صورت نگرفته به طوری که منجر به رکود شدید این صنعت هم شده اند.
وی،با تأکید بر فعال سازی مجدد صنعت نساجی کشور، تصریح کرد: بدنه صنعت نساجی هم ازجهت کارشناسی و هم از نظر ماشین آلات بسیار قوی است به همین جهت درخصوص فعال سازی دوباره این صنعت، باید یک بازسازی مقطعی نیز انجام شود.
نظر شما